http://www.elle.no/bli-med-hjem-til-lene-orvik/
file

ELLE-blogger Lene Orvik fant drømmeleiligheten i oktober i fjor. Hun bor alene i en totalrenovert leilighet på 75 kvm på Frogner i Oslo. Her gir hun deg sine beste tips og triks til hvordan du skaper din egen drømmeleilighet.

Hva falt du for ved denne leiligheten? Atmosfæren, utsikten, lyset, og at jeg umiddelbart så at jeg kunne gjøre dette objektet om til min drømmeleilighet. Fortell litt om innredningsprosessen? Dette var første leiligheten jeg totalrenoverte alene uten samboer i bildet, og det gjorde jo at jeg kunne ta akkurat de valgene jeg selv ønsket uten å ta hensyn til noen andre. Jeg hadde en visjon om hvordan leiligheten skulle se ut, og tok innredningsvalg deretter. Noe som i dette tilfellet innebar noen egendesignede ting. Vaskene på begge badene er eget design, som jeg har fått hjelp til å produsere i Italia. Dusjdøren er også egendesignet. Jeg elsker å skape egne ting så langt det lar seg gjøre, de tingene som setter prikken over i-en. Glassveggen i stua er også egendesign, men den er allikevel ikke så unik som de andre tingene, man ser jo mye glassvegger om dagen. Jeg valgte å lage et annerledes kjøkken ved å kle hele kjøkkenøya i Silestone komposittstein og gjøre øya til en spiseplass, samt at jeg valgte bort overskap og gikk for speil i stedet. Gøy å gjøre andre ting som er litt utenfor komfortsonen, som den løsningen med bad og soverom i ett. Vårfint: Mer interiørinspirasjon ser du her!
file
file
Hva var viktig for deg når du skulle innrede leiligheten? Hva lot du deg inspirere av? Jeg lar meg inspirere av steder jeg reiser til, hoteller, restauranter, og kule locations. Det var viktig for meg å lage noe som var 100 prosent i min ånd. Før jeg fant det riktige objektet, hadde jeg allerede leiligheten visuelt klart i hodet – så da var det viktig for meg å følge den drømmen og gjennomføre den til fingerspissene. Mange var skeptisk til bad/soveromsløsningen min, men jeg stod på mitt, og det angrer jeg ikke på. Så er det jo viktig å ha det gøy underveis også, jeg elsker jo -og brenner for dette! Hvilke interiørtrender har du troen på denne sesongen? Vanskelig å si, for jeg følger ikke så godt med på trender, om jeg skal være helt ærlig! Men jeg har veldig tro på den litt «naturlige» kombinasjonen av betong og tre sammen. Ble veldig inspirert når jeg var i Tulum, Mexico for litt siden. Det er liksom noe med den kombinasjonen som har satt seg hos meg. Hva er viktig å tenke på når man skal gå i gang med en oppussingsprosess? Har du noen tips til oss?  Det viktigste er jo å finne det objektet du bare må ha, og som føles riktig for deg. Det blir jo omtrent som et ekteskap, hehe.. Så gjelder det å ha flinke folk, og gjerne en prosjektleder som kan holde i alle tråder med mindre du liker å ha kontrollen selv, som meg. Men om man finner noen man stoler på har man jo plutselig noen bekymringer mindre, og mer tid til andre ting. Så gjelder det å visuelt se for seg hva man ønsker og hvor man skal. Veldig mange har drømmer som de ikke setter i live, fordi de ser begrensninger. Nettopp fordi det enkleste er å velge noe som går fort! Jeg gjorde alt annet enn det. Jeg ønsket spesielle løsninger, og min helt egen innredning, og det angrer jeg ikke på i dag. Er du på jakt etter noen spesielle fliser de ikke selger i flisebutikken? Da er det uansett noen i dette landet som kan hjelpe deg med å finne de flisene du vil ha. På den ene eller andre måten. Ønsker du en spesialdesignet dusjdør? Ja, da er det noen som kan hjelpe deg med det også – det gjelder bare å gjøre litt research! Dine beste stylingtips: Det tror jeg må være planter. De gjør alt! Og selv om jeg tar livet av de en etter en, så gjør de så utrolig mye med atmosfæren i leiligheten. Også blir man så glad av de.